Kivitöitä vuosikymmenten kokemuksella

Jouko Korpinen on työskennellyt mosaiikkilaattojen parissa vuodesta 1982 Suomessa, Ruotsissa ja muualla Euroopassa. Ennen Aalmanille siirtymistään hän toimi freelancerina.

Yksin toimiessa meni paljon energiaa töiden sopimiseen ja oli vaikea reagoida aikataulumuutoksiin. Kun Aalmanin toimitusjohtaja Jussi pyysi, että tulisin heille töihin, minä sanoin, että mikäs siinä. Isommalla porukalla on helpompi saada asiat sujumaan. Työtä on riittänyt ympäri vuoden koko tämän seitsemän vuoden ajan, jonka olen Aalmanilla ollut.

Kivitöiden koko kirjo hallussa

Olen tehnyt Aalmanilla kaikkia kiviasennustöitä, kuten seinäkiviä, pihakiviä, porrasasennuksia ja mosaiikkilaattatöitä. Maakostealle betonille asennus on erikoisalaani. Se vaatii oman tekniikkansa, mutta sen avulla on mahdollista korjata pieniä korkoheittoja. Teen myös paljon mosaiikkilaatoitusten korjauksia.


Työt ovat olleet monipuolisia mutta niin ovat olleet olosuhteetkin. Työtä tehdään sisällä ja ulkona, pakkasessa, sateessa ja helteellä. Viime kesän helteillä meni parhaimmillaan kolme puolentoista litran pulloa vissyä päivässä!


Aalmanin kivitöissä kokeneemmat työntekijät toimivat nuorempien opastajina. He myös kantavat päävastuun työn etenemisestä ja lopputuloksen laadusta.

Nuoret ovat tyyliltään erilaisia. Jotkut ovat hyvin ulospäinsuuntautuneita ja jotkut hiljaisempia. Monesti niistä hiljaisista ja alkuun varovaisista kehittyy parhaat ja tunnollisimmat tekijät. Halu oppia on kuitenkin persoonaa tärkeämpi. Me kokeneemmat ollaan ohjattu paljon nuoria tähän ammattiin. Kukaan ei ole seppä syntyessään.

Aalman työnantajana

Tänäänkin käytiin pomojen kanssa katsomassa yhtä työmaata ja miettimässä yhdessä, miten ja millä se tehtäisiin. Ajatuksiani ei koskaan tyrmätä, ja usein työt myös toteutetaan ehdotukseni mukaisesti. Kun itse suunnittelee toteutuksen, kokee helposti vähän liikaakin vastuuta siitä, että homma onnistuu.

Työssä on olennaista, että henkilökemiat toimii työnjohdon kanssa ja että palkat tulee oikein ja ajallaan. Näissä asioissa ei ole koskaan ollut pienintäkään ongelmaa. Ja jos jotain sovitaan, se kanssa pitää. Siitä tulee se luottamus. Minulla ei ole mitään valittamista.

Aalman Oy

y-tunnus 1958522-1
Antinniityntie 11
40250 Jyväskylä
Katso laskutusosoite

Toimitusjohtaja

Juha Aalto
juha.aalto@aalman.fi
Puh. 040 528 1669

Toimisto

Susan Aalto
susan.aalto@aalman.fi
toimisto@aalman.fi
Puh. 040 833 5594

Höyrytyspalvelut

hoyrytyspalvelut@aalman.fi
Puh. 0400 241250

Kivityöt

Mika Suhonen
mika.suhonen@aalman.fi
Puh. 0400 159 434

Harri Pohjalainen
harri.pohjalainen@aalman.fi
Puh. 0444 932 203

Vihertyöt

Pekka Ilén
pekka.ilen@aalman.fi
Puh. 040 837 8799

Mari Ruokonen
mari.ruokonen@aalman.fi
Puh. 044 491 4704
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram