Kanadan syrjäseuduilta Aalmanin kivitöiden luottomieheksi

Muutin Suomeen syksyllä 2012. Etsittyäni töitä koko talven aloin jo vähän stressaantua, kunnes näin Aalmanin auton kyljessä tekstin ”kivityöt”. Kysyin vaimoltani: ”Tarkoittaako se sitä mitä luulen?” Hän vastasi myöntävästi.


Etsin Aalmanin nettisivuilta puhelinnumeron ja soitin toimitusjohtajalle. Pääsin työhaastatteluun ja sain aloittaa työt parin viikon päästä.

Kanadan ja Suomen erot

Jared oli tehnyt kivitöitä Kanadassa kuuden vuoden ajan ennen saapumistaan Suomeen. Yksityisyrittäjänä toimineen Jaredin asiakkaita olivat pääasiassa omakotitalojen omistajat.

Kanadassa on kesä ja talvi kuten Suomessakin. Myös ihmiset ovat melko samankaltaisia. Kanadassa tein suurimmaksi osaksi seiniä, mutta täällä Suomessa kiveä käytetään enemmän maahan ja lattiaan. Suomessa työmaiden turvallisuus on paljon pidemmällä, kun taas Kanadassa turvallisuusajattelu vasta tekee tuloaan.

Suurin haaste on ilman muuta kieli. Aalmanilla puhun suomea vain parin henkilön kanssa, muiden kanssa puhun englantia. Tämän vuoksi en ole oppinut suomea niin hyvin, kuin olisin halunnut. Työkavereideni englannin kielen taito on tosin kehittynyt huimasti!

Työ Aalmanilla

Jared on työskennellyt Aalmanilla 90-prosenttisesti kivitöiden parissa. Työtä on ollut ympäri vuoden jo kuuden vuoden ajan.

Kaikissa kivitöissä tarvitaan ongelmanratkaisutaitoja ja joudutaan huomioimaan esimerkiksi veden valumissuuntia. Liuskekivitöissä ja muissa sisustustöissä pääsee aidosti käyttämään luovuutta.

Työskentelemme useimmiten pareittain tai tiimeinä. Sisustustöissä on kuitenkin usein syytä toimia yksin, jotta tekijöiden erilaiset “käsialat” eivät muodosta ristiriitaa.

Aalman työnantajana

Aalman on vakaa ja pitkään toiminnassa ollut yritys. Kesäsesongin aikaan on välillä vaikea saada vapaapäiviä, mutta muuta huonoa puolta en oikein löydä. Minulla on kaksi pientä tyttöä ja vapaiden saaminen perhesyistä on ollut itsestään selvää. Vaimoni työskentelee toisella paikkakunnalla, joten olen vastuussa kodista ja lasten hakemisesta.

Alussa sain ehkä vähän liikaakin opastusta, mutta kun he näkivät, mihin pystyn, olen saanut reilusti vastuuta. Luotan itse omaan ammattitaitooni ja tiedän, että työni jälki on hyvää. Aalman on ollut kaikin puolin reilu työnantaja.

”If you work hard, Aalman will work hard for you”

Aalman Oy

y-tunnus 1958522-1
Antinniityntie 11
40250 Jyväskylä
Katso laskutusosoite

Toimitusjohtaja

Juha Aalto
juha.aalto@aalman.fi
Puh. 040 528 1669

Toimisto

Susan Aalto
susan.aalto@aalman.fi
toimisto@aalman.fi
Puh. 040 833 5594

Höyrytyspalvelut

hoyrytyspalvelut@aalman.fi
Puh. 0400 241250

Kivityöt

Mika Suhonen
mika.suhonen@aalman.fi
Puh. 0400 159 434

Harri Pohjalainen
harri.pohjalainen@aalman.fi
Puh. 0444 932 203

Vihertyöt

Pekka Ilén
pekka.ilen@aalman.fi
Puh. 040 837 8799

Mari Ruokonen
mari.ruokonen@aalman.fi
Puh. 044 491 4704
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram