Keski-Suomen suurimman rakennushankkeen kivityöt saatettiin loppuun Harrin ohjauksessa

Harri työskenteli kymmenen vuotta yrittäjänä omassa viherrakennusyrityksessään, ennen kuin siirtyi Aalmanille kivitöiden toiseksi työnjohtajaksi.

Tässä työssä minulla on ihan erilainen rooli, kun alaisia on 20-30 henkilöä. Aikaisemmin tein kaikki työvaiheet itse alusta loppuun. Nykyisellään iso osa ajasta menee kiertäessä eri työmaita ja tarkkaillessa, miten henkilöstö kohteissaan pärjää. Tälläkin hetkellä käynnissä olevia työkohteita on noin 13 kappaletta.


Ensimmäinen yhteys Aalmanin Juhaan syntyi vuonna 2002, kun Harri suoritti kivimiespassin aikuiskoulutuskeskuksessa Outokummussa, Pohjois-Karjalassa. Koululle tuli silloin tieto, että Jyväskylään tarvitaan uusia luonnonkiviosaajia.

Aalmanin kanssa me olemme vanhoja tuttuja pitkän ajan takaa. Yhteys ei ole katkennut eri työ- ja elämänvaiheissakaan.

Uusi sairaala työllistää

Tällä hetkellä Harri työskentelee muun muassa Jyväskylän uuden sairaala Novan työmaalla. Kesäkuussa 2019 alkanut työmaa on nyt luovutusvaiheessa. Aalman oy toteutti uudelle sairaalalle piha-alueiden kaikki kivi- ja vihertyöt. Laajaan piha-alueeseen upposi satoja tonneja erilaisia luonnonkiviä ja betonikivituotteita sekä miestyötunteja lukematon määrä.

Mitä enemmän toimijoita on työmaalla, sitä haastavampaa on töiden yhteensovittaminen eri osapuolten välillä. Välillä työ on kuin palapelin rakentamista. Toisaalta suuren työmaan töiden monipuolisuus ja pitkäkestoisuus on mukava asia. Työntekijöiden kannalta katsottuna ison työmaan pitkä kesto tuo tasaista toimeentuloa.

Asentajasta työnjohtajaksi

Ennen työnjohtajaksi siirtymistään Harri oli työskennellyt kiviasennuksissa ja vihertöissä lähes kaksikymmentä vuotta.

Työnjohdossa on useimmiten vähintään kahden tulen välissä: painetta tulee tilaajien ja henkilöstön puolelta sekä toisaalta omiin esimiehiin päin. Siinä joutuu haastamaan itseään eri rooleihin. Henkilöstöpolitiikka on mielenkiintoinen aihe, sillä kaikki me olemme erilaisia ja kaikilla meillä on omat vahvuutemme ja heikkoutemme. Työnjohtajana näiden asioiden niveltäminen on välillä haastavaa, jotta kaikille olisi mielekästä työtä ja hyvät olosuhteet homman tekemiseen. Tavoitteena olisi, että jokainen elättäisi itsensä tällä työllä ja että myös työntekijöiden perheet olisivat tyytyväisiä Aalmaniin työnantajana. Ensiarvoisen tärkeää on myös pitää kaikki tilaajaosapuolet tyytyväisinä palveluihimme, jotta jatkumo tilauksiin ja töihin säilyy.

Aalman työnantajana

Aalmanissa hyvää on yrityksen monipuolisuus. Yrityksestä löytyvät viherrakentamisen, kivitöiden sekä höyrytyspalveluiden toimialat. Töitä on mahdollisuus tehdä monipuolisesti, ja osaamisen mukaan työnkuvaa on mahdollista laajentaa eri yksiköiden välillä.

Aalman Oy

y-tunnus 1958522-1
Antinniityntie 11
40250 Jyväskylä
Katso laskutusosoite

Toimitusjohtaja

Juha Aalto
juha.aalto@aalman.fi
Puh. 040 528 1669

Toimisto

Susan Aalto
susan.aalto@aalman.fi
toimisto@aalman.fi
Puh. 040 833 5594

Höyrytyspalvelut

hoyrytyspalvelut@aalman.fi
Puh. 0400 241250

Kivityöt

Mika Suhonen
mika.suhonen@aalman.fi
Puh. 0400 159 434

Harri Pohjalainen
harri.pohjalainen@aalman.fi
Puh. 0444 932 203

Vihertyöt

Pekka Ilén
pekka.ilen@aalman.fi
Puh. 040 837 8799

Mari Ruokonen
mari.ruokonen@aalman.fi
Puh. 044 491 4704
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram