Kotiäidistä viherrakentamisen ammattilaiseksi

Ennen Aalmanille siirtymistään Päivi Lampelalla oli takanaan useita kotiäitivuosia. Puutarhurin koulutus häneltä löytyi, mutta alan työkokemusta oli ainoastaan kukkakaupoista.

Aloitin siivoamalla Aalmanin halleja, mutta tavoitteena oli koko ajan päästä vihertöihin mukaan. Olen ollut Aalmanilla nyt hieman yli vuoden verran. Työtilanne näyttää hyvältä: työntäyteinen kesä on tulossa.

Työtehtävät

Aalmanin vihertyötiimi tekee tyypillisesti uudiskohteiden, kuten kerrostalojen ja päiväkotien, pihoja sekä leikkipuistoja.

Viime kesältä jäi erityisesti mieleen urheilukentän tekonurmikentän teko, sillä sellaista en ollut aikaisemmin tehnyt. Tälle kesälle uutena juttuna ovat tulleet kumirouheesta valettavat turva-alustat.


Vihertyöt tekee viherrakentamiseen erikoistunut tiimi, joka saa tarvittaessa apuvoimia muilta toimialoilta. Työtä tehdään yleensä pareittain, vaikkakin monilla työmailla työyhteisö muodostuu useiden eri firmojen työntekijöistä. Useat kohteet toteutetaan yhteistyössä Aalmanin kivityötiimin kanssa.

Tässä työssä on parasta ulkona olo ja se, että saa tehdä fyysistä työtä. Ja kyllähän aina on mukava hetki, kun jokin työmaa valmistuu, kaikki on siistiä ja näkee työnsä jäljen.


Aalman työnantajana

Aalman on ollut reilu ja joustava. Meilläkin kun lasten vuoksi tulee hammaslääkärikäyntejä ja koulupalavereja sun muuta. Yhteistyö Aalmanin muiden tiimien kanssa toimii hyvin, ja olen talvella päässyt tekemään niiden kanssa höyrykeikkaa ja lumen pudottamista. Arvostan myös Aalmanin ennakkoluulottomuutta, kun luottivat ja uskalsivat ottaa töihin ilman varsinaista työkokemusta.


Kaikista asioista on aina saatu sovittua. Joustoa on molempiin suuntiin; voin kyllä kohteliaasti pyydettäessä venyttää työpäivää, jos ei pidä olla muksuja hakemassa. Minulla kävi tuuri, kun pääsin näin hyvälle työnantajalle töihin. Se järjestää elämässä aika monta osa-aluetta, kun on mukava ja pysyvä homma.

Aalman Oy

y-tunnus 1958522-1
Antinniityntie 11
40250 Jyväskylä
Katso laskutusosoite

Toimitusjohtaja

Juha Aalto
juha.aalto@aalman.fi
Puh. 040 528 1669

Toimisto

Susan Aalto
susan.aalto@aalman.fi
toimisto@aalman.fi
Puh. 040 833 5594

Höyrytyspalvelut

hoyrytyspalvelut@aalman.fi
Puh. 0400 241250

Kivityöt

Mika Suhonen
mika.suhonen@aalman.fi
Puh. 0400 159 434

Harri Pohjalainen
harri.pohjalainen@aalman.fi
Puh. 0444 932 203

Vihertyöt

Pekka Ilén
pekka.ilen@aalman.fi
Puh. 040 837 8799

Mari Ruokonen
mari.ruokonen@aalman.fi
Puh. 044 491 4704
crossmenu linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram