Kotiäidistä viherrakentamisen ammattilaiseksi

Ennen Aalmanille siirtymistään Päivi Lampelalla oli takanaan melko paljon kotiäitivuosia. Puutarhurin koulutus löytyi mutta alan työkokemusta oli ainoastaan kukkakaupoista.

Aloitin siivoamalla Aalmanin halleja, mutta tavoitteena oli koko ajan päästä vihertöihin mukaan. Olen ollut Aalmanilla nyt hieman yli vuoden verran. Työtilanne näyttää hyvältä, työntäyteinen kesä on tulossa.

Työtehtävät

Aalmanin vihertyötiimi tekee tyypillisesti uudiskohteiden kuten kerrostalojen ja päiväkotien pihoja sekä leikkipuistoja.

Viime kesältä jäi erityisesti mieleen urheilukentän tekonurmikentän teko, sellaista en ollut aikaisemmin tehnyt. Tälle kesälle uutena juttuna ovat tulleet kumirouheesta valettavat turva-alustat.

Vihertyöt tekee viherrakentamiseen erikoistunut tiimi, joka saa tarvittaessa apuvoimia muiden toimialojen henkilöstöstä. Työtä tehdään yleensä parityönä vaikkakin useilla työmailla työyhteisö muodostuu useiden eri firmojen työntekijöistä. Useat kohteet toteutetaan yhteistyössä Aalmanin kivityötiimin kanssa.

Tässä työssä on parasta ulkona olo ja se että saa tehdä fyysistä työtä. Ja kyllähän aina on mukava hetki kun jokin työmaa valmistuu, kaikki on siistiä ja näkee työnsä jäljen.

Aalman työnantajana

Aalman on ollut reilu ja joustava. Meilläkin kun lasten vuoksi tulee hammaslääkärikäyntejä ja koulupalavereja sun muuta. Yhteistyö Aalmanin muiden tiimien kanssa toimii hyvin ja olen talvella päässyt tekemään heidän kanssaan höyrykeikkaa ja lumen pudottamista. Arvostan myös Aalmanin ennakkoluulottomuutta kun luottivat ja uskalsivat ottaa töihin ilman varsinaista työkokemusta.

Kaikista asioista on aina saatu sovittua. Joustoa on molempiin suuntiin, voin kyllä kohteliaasti pyydettäessä venyttää työpäivää jos ei pidä olla muksuja hakemassa. Minulla kävi tuuri kun pääsin näin hyvälle työnantajalle töihin. Se järjestää elämässä aika monta osa-aluetta kun on mukava ja pysyvä homma.